Trešnje iz Smilčića jučer su bile 40, a danas se i po 35 kuna prodaje to najljepše proljetno voće koje je u Rijeci brendirano kao "zadarska trešnja".

Istodobno jagode koje se već tjednima prodaju, pa su neke domaće, druge vrogoračke, s ostale iz ovdašnjih OPG-ova, cijena im ne pada ispod 40, točnije 20 kuna po mjerici koja navodno ima pola kilograma.

Pojavili su se i pouzdano domaći mladi krumpiri, najslađe proljetno povrće u najbogatijoj ponudi pijace, uz artičoke biži, bob, rotkvice, mrkva, mladu salatu, blitvu, rošku, kapulica, luk... Ljetni fažolet je najskuplji - 40 kuna za kilogram. Pojavile su se domaće pomidore, nadamo se iz domaćih staklenika, a ne uvoza.

A šparoga - kao da je na svom vrhuncu nakon posljednjih kiša. Može se naći i mac po 15 kuna, za koliko se prodaje kada prodavači vide da je ponuda veća od potražnje. Nakon što je gradska tržnica bila u skromnom izdanju nakon post korona otvaranja, posljednji tjedan je u punom pogonu i s najbogatijom proljetnom ponudom koju treba iskoristiti.