U sjeni tehničkih poteškoća danas su prošle rasprave o točkama Gradskog vijeća, u kojima su zbog nedostatka oporbe vijećnici vladajuće većine hvalili projekte i odluke gradske vlasti.

Na početku sjednice Elvira Sterle zahvalila je Mati Mariću i Mati Lukiću, vijećnicima koji su dali veliki obol u radu gradskog Stožera civilne zaštite, kao i predsjedniku Anti Babiću. Babića je pitala kakve će biti daljnje aktivnosti Stožera, a pročelnika Robertina Dujelu hoće li zadarske plaže biti spremne za turiste ako bude mogućnosti za njihov dolazak.

- I dalje se vrši nadzor kontrole pridržavanja mjera pravnih osoba i onih koji zbog zabrane nisu smjeli raditi, dok se kod fizičkih osoba najčešće radi o upozorenjima radi držanja socijalne distance. Stožer će i nadalje funkcionirati svakog dana, uključujući vikende i blagdane, nadamo se da će virus slabjeti, ali on je i dalje među nama i moramo biti oprezni, rekao je Babić.

Pročelnik Dujela izvijestio je kako su plaže Puntamika i Jadran praktički spremne za prihvat kupača, nastavlja se dohrana u Diklu i Petrčanima, provjerit će se Punta Bajlo, dok bi radovi obalnog dijela na Kolovarama, od Hitcha do Poliklinike, trebali krenuti nakon sezone. U tijeku su radovi na izgradnji obalnog dijela u Diklu, kojeg vodi Odjel za graditeljstvo, rekao je Korona.

Nadu u kakvu-takvu sezonu izrazio je i gradonačelnik Branko Dukić.

- Mjere popuštaju, nadam se povratku normalnog života, turizma, kako bi naši ljudi mogli zaraditi. Ako se budemo odgovorno ponašali, to će se prije dogoditi, rekao je Dukić.

U ostatku dnevnog reda prezentirane su izmjene prostornih planova, poput DPU Autocentar, na području kojeg Autohrvatska planira sagraditi novi prodajni salon i servis, utvrđenja statusa nerazvrstane ceste za Sirac, koji će biti jedna od četiri lokacije za parkiranje vlasnicima automobila koji žive na Poluotoku, izvješća Gradske i Znanstvene knjižnice, HNK Zadar, Koncertnog ureda, JVP Zadar, Zadra NOVA-e, dječjih vrtića Radost i Sunce, Zadarskog sporta...