Eurowings je odlučio pokrenuti određene međunarodne linije prema destinacijama u Hrvatskoj, čime postaje prva međunarodna zrakoplovna tvrtka koja najavljuje linije nakon duge pauze uzrokovane pandemijom COVID-19, javlja portal Croatian aviation.

Među osam linija je i jedna prema Zadru - od 20. lipnja subotom Eurowings će letjeti od Zadra do njemačkog Kölna i obratno.

Eurowings će pratiti stanje s epidemiološkom situacijom i graničnim uredbama pojedinih država te pravovremeno reagirati uvođenjem linija. Hrvatska je jedna od najbitnijih destinacija ovog niskobudžetnog avioprijevoznika i nema sumnje da će se u idućim mjesecima Eurowings vratiti u hrvatske zračne luke u još većem obujmu. Kompanija isto tako može otkazati letove ukoliko potražnja na istima ne bude zadovoljavajuća, no s popuštanjem mjera očekuje se da će load factor na ponovno uvedenim letovima biti zadovoljavajući za ovu aviokompaniju.

Nikola Barać iz Zračne luke Zadar jučer nam je potvrdio kako početkom lipnja Croatia Airlines uspostavlja svoju liniju za Zagreb, sredinom mjeseca stiže Lufthansa, a do kraja lipnja easyjet i Eurowings, dok će od 1. srpnja letjeti i Ryanair.