Zadarski poduzetnik Mladen Modrić Padela osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine zbog prijetnji smrću vlasnicima portala Zadardanas Marku Grzunovu i Zrinki Božajić. Kazna zatvora neće se izvršiti ako okrivljenik u roku kušnje od pet godina ne počini novo kazneno djelo.

Modrić je 13. kolovoza 2014., oko 12,20 sati kod zgrade Ljepotica, za vrijeme vožnje u osobnom automobilu ugledao Grzunova i njegovu izvanbračnu suprugu Zrinku Božajić, koji su se automobilom kretali iz suprotnog pravca, te u cilju da ih uplaši prešao preko pune crte u suprotnu prometnu traku, vozilom došao bočno u neposrednu blizinu vozila oštećenika, te Grzunovu kroz otvoreni prozor doviknuo: "Puši k..., ubit ću tebe i nju", pri čemu je gestikulirajući prešao prstom preko svoga vrata.

Iznoseći svoj stav o osnovanosti optužbe Modrić je izjavio da se ne smatra krivim za kaznena djela za koja se tereti. Naveo je da su se zatekli na pješačkom prijelazu, prozori su mu bili spušteni te je pričao na mobitel. Čak nije vidio ni glavu oštećenika jer je to bilo brzo. Na upit branitelja vezano za dugovanje koje se spominje u činjeničnom opisu, okrivljenik je naveo da to nema veze ni s čim. Tvrdi kako to nema veze s dugom od 15-ak tisuća kuna, koje mu je Grzunov trebao dati na ime najma lokala sedam godina prije tog događaja. Dovoljno je pametan da ne radi gluposti jer je na uvjetnoj, utvrdio je Modrić.. Napomenuo je da oštećenik kad vidi neke njegove prijatelje, dovikuje im "di si Padela, jel pušiš k... Padeli i slično", a razlog bi moglo biti njegovo prijateljstvo sa Zdenkom Zrilićem, za kojeg oni smatraju da im onemogućava bavljenje medijima i reklamiranjem u gradu.

Oštećenici su tvrdili kako im je dva dana prije ovog događaja zbog pisanja o Modriću prijetio i njegov prijatelj, a zbog svega su na kraju morali potražiti liječničku pomoć. Njihove iskaze sud je ocijenio istinitim, dok su Modrićevi iskazi bili proturječni, a nije vjerojatno niti da je u „srcu" turističke sezone na frekventnoj cesti vozio 60 km/h. Njegovi svjedoci također su redom bili u nekom sukobu s oštećenima pa su imali motiv svjedočiti protiv njih.

Sud je kao olakotnu okolnost cijenio ponašanje u vremenskom periodu od oko pet godina od počinjenja predmetnog kaznenog djela jer se Modrić više nije obraćao oštećenicima, dok mu je kao otegotno cijenio činjenicu da je isti osuđivan prethodno za istovrsno kazneno djelo prijetnje u 2014. godini, što znači da ih je počinio za vrijeme trajanja roka kušnje po ranijoj presudi.