Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom u Zadru protiv državljanina Republike Srbije zbog počinjenja kaznenog djela krađe, kaznenog djela iznude u pokušaju i kaznenog djela prijetnje.

- Okrivljeniku se stavlja na teret da je od 15. ožujka do 15. travnja 2020. u Svetom Filipu i Jakovu, u cilju da se domogne tuđih stvari, iz jedne kuće u izgradnji uzeo više raznih predmeta ukupne vrijednosti 30.000,00 kuna. Stavlja mu se na teret i da je od početka ožujka do 23. travnja 2020. znajući da je oštećenik Musliman po vjeroispovijesti, zbog mržnje prema pripadnicima tog naroda i vjere u cilju da ustraši oštećenika, u više navrata prijetio da će ga usmrtiti stavljajući mu pritom oštricu noža pod vrat što je kod oštećenika izazvalo strah za život. 

- Iako mu je oštećenik vratio dug u iznosu od 500 kuna, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi od njega je tražio a da mu vrati 7.500 kuna pri čemu ga je učestalo udarao rukama po glavi i tijelu, a što je trajalo sve dok oštećenik nije podnio kaznenu prijavu policiji, stoji u današnjoj objavi zadarskog DORH-a.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.