Zadarske osnovne škole na svojim stranicama objavljuju obavijesti o uključivanju u nastavu svih učenika razredne nastave, posebnih razrednih odjela te učenika s teškoćama u razvoju koji imaju pomoćnika u nastavi od ponedjeljka 25. svibnja. Iako se u službenim dokumentima navodi kako će se i dalje omogućiti održavanje nastava na daljinu čija je podloga Škola na Trećem, neslužbeno se doznaje da će od lipnja taj vid nastave biti ukinut, pa će preostati samo mogućnost pohađanja nastave u školama. Roditelji se ne izjašnjavanju o dolasku i ne potpisuju izjave, već šalju djecu u školu bez obzira na svoj radni status.

Prvi dan nastave u školi, nakon obvezne dezinfekcije na ulazu, započet će uputama učenicima kako se ponašati, prati ruke, održavati fizički razmak. Učenici u školi u prosjeku provode četiri školska sata, osim onih koji su u produženom boravku. Nije preporučljivo da roditelji ulaze u prostor škole pa se informacije i roditeljski sastanci mogu obaviti telefonskim putem ili videopozivom. Uučenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.

Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu