Navršava se 28. godina od pogibije pokojnog Svete Denone, koji se svoj mladi život utkao u temelje stvaranja hrvatske države. Kao pripadnik Specijalne jedinice policije "Poskoci" poginuo je dana 23. svibnja 1992. godine u Zadru, u krugu centra Franko Lisica, dok je obavljao službeni zadatak. 

Pokojni Sveto Denona (1969.) obavljao je različite policijske poslove i aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

U trajno sjećanje i u spomen na njegovu hrabrost, načelnik PU zadarske, Anton Dražina, položio je lovorov vijenac i zapalio svijeću ispred spomen obilježja SJP "Poskoci".

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, članova udruge SJP „Poskoci" te izaslanstva PU zadarske, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće na mjestu pogibije - u Spomen sobi u PC „Franko Lisica", kao i na grobu pokojnika na Gradskom groblju Zadar.

Njegovi suborci su se sa zahvalnošću prisjetili pokojnog Svete, njegovog doprinosa stvaranju slobodne Hrvatske te su se obvezali očuvati trajan spomen na njega i njegovu žrtvu.

U župnoj crkvi u rodnom mu Novigradu, u 18 sati, služiti će se misa zadušnica, koju će predvoditi don Ivo Topalović.