U zadarske osnovne škole, nakon gotovo dva i pol mjeseca nastave na daljinu, učenici od prvog do četvrtog razreda vratili su se u velikom broju, objavio je  Radio Zadar. Broj učenika vjerojatno će se tijekom tjedna i povećati, iako povratak još uvijek nije obvezan.

Postotak učenika koji su se vratili u školu varira diljem Hrvatske; od 50 posto u zagrebačkim školama pa do preko 90 posto u Slavoniji. U zadarskim školama je u klupama malo više od 80 posto učenika, kazao je gradski pročelnik za školstvo Joso Nekić.

- Jutros je 2800 učenika od prvog do četvrtog razreda krenulo u školu. Što se tiče epidemioloških mjera, u školama ima sasvim dovoljno prostora da se sve preporuke mogu poštivati, navodi Nekići dodaje kako je osjetno slabiji povratak u vrtiće,

Došlo je nešto više od tisuću djece u vrtiće kojima je osnivač Grad Zadar ili neki drugi osnivač, a to je 40-ak posto.

Ponovni susret, nakon što su im druženja naprasno prekinuta još početkom ožujka, jedva su dočekali i učenici i učitelji, istiće ravnateljica OŠ Petra Preradovića. Stanka Pera Martinac.

- Došlo je blizu 80 posto učenika u matičnu školu, u Područnu školu Petrčane su svi došli, njih šestero, a u Kožinu je od 47 došlo njih 40. S tim odazivom smo zadovoljni, a djeca su presretna što su se vratila u školu. Neki su rekli da cijelu noć nisu spavali jer su bili uzbuđeni kao da je prvi dan škole, a jedna curica je rekla da joj je uzbuđenje bilo kao da Božić dolazi, prenijela je ravnateljica škole.

U OŠ Bartula Kašića, kojoj pripada i područna škola Bokanjac te odjeli Poljica, Žerava i Dračevac, u jutarnjoj smjeni je na nastavi sudjelovalo 309 od 374 učenika. Ravnateljica Katica Skukan je izjavila kako su učenici raspoređeni po razrednim odjelima, poštuju se epidemiološke mjere, pokušav i zadovoljiti fizičku udaljenost od metra i pol. Svi se nadaju kako će se broj učenika povećati