Ni dva mjeseca roka, produženog u dva navrata zbog epidemije koronavirusa, nije pomoglo u povećanju interesa obrtnika za slobodne poslovne prostore uoči neizvjesne turističke sezone.

Na javni natječaj za dodjelu u zakup 10 lokala, objavljen 13. ožujka, Grad Zadar zaprimio je tek pet ponuda, od čega dvije nisu imale potpunu dokumentaciju.

Dvije od tri valjane ponude pristigle su za površinu od 36 m2 u Ulici Mihe Klaića, namijenjenu obavljanju djelatnosti trgovine na malo ili turističke agencije.

- Prihvaćena je ponuda najpovoljnijeg ponuditelja Manuele Golijanin, vlasnice Obrta za trgovinu „Lea" Zadar, u iznosu od 31,00 EUR/m2 mjesečno, informacija je koju smo dobili iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom.

Posljednja ponuda bila je očekivana s obzirom na to da je riječ o prostoru ordinacije opće medicine u Mjesnom odboru Maslina.

- Prihvaćena je ponuda dr.med. Jadranke Čakarun, kao nositeljice ordinacije opće medicine „Maslina" Zadar, doznajemo u Gradu Zadru. Dr. Čakarun će za površinu od 49 m2 plaćati 4,00 EUR/m2 mjesečno.

Ostalih osam prostora, od kojih je šest u samom centru Zadra, do daljnjega ostaje prazno, što je najbolji pokazatelj očekivanja obrtnika za nadolazeću sezonu.