Policija je jučer privela 40-godišnjeg muškarca iz Poličnika, koji u svom dosjeu ima 197 prometnih prekršaja, vozi bez položenog vozačkog ispita, često pijan, izazivao je 18 prometnih nesreća, šest puta je priveden na Prekršajni sud, a dva puta je pobjegao s mjesta nesreće.

No, posljednji put je prešao sve granice drskog ponašanja i pokazao neljudskost, ostavivši 17-godišnjakinju  teško ozlijeđenu nakon nesreće.

O tom događaju, iz PU zadarske su izvjestili javnost:

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta i Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći.

Muškarac iz Poličnika sumnjiči ga se da je 14. travnja oko 03,00 sata u Poličniku, na dionici cesti ŽC-6014, prouzročio prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom bez registracijskih oznaka, a prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Prometnu nesreću je izazvao na način da je upravljajući vozilom marke VW, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom te u udario najprije u nogostup, a potom sletio van kolnika, udario u kamenu površinu, uslijed čega se vozilo prevrnulo.
Nakon prometne nesreće, u kojoj je teško ozlijeđena maloljetna putnica u dobi od 17 godina, udaljio se s mjesta nesreće, a da nije pružio pomoć ozlijeđenoj niti je o nesreći obavijestio policiju.

Isto tako ga se sumnjiči da je s ciljem prikrivanja prometne nesreće, s kolnika uklonio osobni automobil, koji je sakrio među žbunje, a kojeg su naknadno pronašli policijski službenici.
Nadalje, 40-godišnjak je od dana izazivanja prometne nesreće bio u bijegu od policije, skrivao se iako je znao da ga policija traži, a za njim je bila raspisana potraga, te su ga jučer oko 11 sati policijski službenici zatekli u Zadru i priveli u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći 40-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.