ZADAR- Nakon duge i teške bolesti s kojom se hrabro nosio, nesretan što ne može šetati rodnim gradom, u 79. godini preminuo je Ivan (Ivo) Babić.

Osam godina bio je na čelu Matice Zadrana, jedinstvene udruge građana koja je za vrijeme njegova vođenja uspjela održati prepoznatljivost koju je udario jedan od njezinih osnivača i prvi predsjednik dr. Slavko Perović.

Inženjer Ivo Babić bio je aktivni sudionik kulturnog i društvenog života Grada - tih, nenametljiv i uglađen. Uspio je ovjekovječiti povijest svoje obitelji Babić koja se grana sa splitskom obitelji. Ta loza Babićevih podrijetlom je iz Ugljana kraj Sinja

Baza Babićevima je bila u Zadru, gdje je posljednji trag te obitelji bila pašticerija na Četiri kantuna. Ivo Babić je prije četiri godine promovirao svoju knjigu, čije je tiskanje sam platio „Martino Babić - Zara Premiata Pasticceria. Uspomenu na svoju obitelj, djeda Martina Babića, Ivo Babić je podijelio s preostalim Zadranima tog doba i oživio prošlost koje su se zajedno rado prisjetili. Nažalost, u Gradu je sve manje ljudi poput Ive Babića koji će biti sahranjen na Gradskom groblju.

Kao i novac od prodaje knjige, tako je obitelj umjesto vijenaca, zamolila da se prilog usmjeri Ligi za borbu protiv raka.