Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar imali su dvije intervencije u poslijepodnevnim satima. Jedna je bila gašenje požara koji je izbio na jednoj kući u Ulici Nikole Jurišića, a druga intervencija uslijedila je na Smiljevcu gdje je gorjelo u blizini škole.

Prema informacijama iz PU zadarske, u kući je u trenutku kada je planulo u televizoru, bila žena s djecom. Oni su izašli vani, a vatrogasci su jako brzo došli na mjesto požara po dojavi koja je bila u 17.26 sati. Prema prvim informacijama opožaren je dnevni boravak u obiteljskoj kući, a ugašen je nešto prije 19 sati.

Za drugi požar na Smiljevcu dojava je vatrogascima stigla u 18.16 sati. Upućena su dva vozila koja su se zadržala na mjestu požarišta i nakon što su brzo ugasili vatru. Radi se o zapuštenom građevinskom terenu uz Bulevar, obraslom raslinjem i koji je u posljednje vrijeme pretvoren u depniju građevinskog materijala.

Teren je u vlasništvu Grada Zadra i na njemu se planiraju graditi stanovi POS-a, kako je to jednog ljetnog dana prije skoro dvije godine, iz čistog mira najavio aktualni ministar graditeljstva u pratnji gradskih vlasti.