Nova akcija zadarskih policajaca, prema riječima voditelja krim službe Bore Mršića, dokaz je kako u korona vremenima plavci nisu zaboravili raditi svoj temeljni posao. U njihove ruke ovog su vikenda pali 36-godišnjak iz Zadra i 30-godišnjak s obrovačkog područja. Riječ je o braći koja su se bavila dilanjem droge u Zadarskoj, Šibenskoj-kninskoj i Ličko-senjskoj županiji.

- Nedvojbeno je utvrđeno kako je dvojac od sredine travnja preprodao minimalno 163.5 grama kokaina i 100 grama marihuane, pri čemu su u tako kratkom vremenu stekli nepripadajuću protupravnu imovinsku korist veću od 85 tisuća kuna. Drogu su preprodavali osobama u dobi od 23 do 43 godine, a osim u Zadru prodavali su u Obrovcu, Kruševu, Jasenicama, Karinu Gornjem i Donjem, Benkovcu, Stankovcima, Smilčiću, Novigradu, Posedarju, Jovićima, Poličniku, Murvici, Briševu, Sukošanu, u Svetom Roku kod Gospića i na šibenskom području, rekao je Mršić.

Stariji brat povezuje se sa 76 "sastanaka", mlađi s 5, a zajednički su u najmanje 7 navrata neovlašteno prenosili, posredovali u prodaji, posjedovali, vagali, pakirali te prodavali kokain.

Njihovom biznisu došao je kraj u petak kada je, nakon kupnje kokaina, na Jadranskoj cesti u Zadru uhićen 25-godišnjak. U pokušaju bijega policijskim službenicima mladić je odbacio mobitel i 10 grama kokaina. Nedugo zatim na ulici u Zadru, dok je čekao 31-godišnjeg kupca koji bi platio 500 kuna gram kokaina, uhićen je 36-godišnji diler kod kojeg su pronađena 2 paketića s gramom kokaina i manji novčani iznos.

Istu večer, organizirana je opsada obiteljske kuće na obrovačkom području u kojoj živi njegov mlađi brat. Kada su im na vrata pokucali policajci, majka je kroz prozor bacila vrećicu s duhanom i više od 120.000 kuna, a kako su objekti bili pod nadzorom, vrećica je pala neposredno pokraj jednog inspektora.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršene su pretrage njihovih vozila, obiteljske kuće i gospodarskih objekata na području Obrovca, pri čemu je 30-godišnjak prije pretrage izručio 12,5 kilograma duhana, skraćenu pušku nepoznate marke, manju količinu streljiva, digitalnu vagu za precizno mjerenje i novčani iznos veći od 50.000 kuna u raznim valutama.

Pretragom gospodarskih objekata pronađeno je 43 grama kokaina, skrivenog za daljnju prodaju, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje. Isto tako pretragom stana u Zadru u vlasništvu 36-godišnjaka pronađeno je više paketića s ukupno 9,6 grama kokaina i više od 11.000 kuna u kunama, eurima i američkim dolarima. Mršić je na novinarski upit istaknuo kako je pronađeni kokain svakako visoke čistoće, ali još se utvrđuje postotak. Voditelj zadarskih krimovaca na današnjoj konferenciji za medije otkrio je i kako su obojica istaknuti pojedinci u krim svijetu, ali dosad nisu prijavljivani zbog droge, već kaznenih djela imovinskog karaktera.

Protiv 36-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog više kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a protiv 30-godišnjaka i zbog kaznenih djela nedozvoljena trgovina i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Nakon ispitivanja sudac istrage obojicu je zadržao iza rešetaka.