Gotovo godinu i pol dana prošlo je od objave prvog natječaja za prodaju, a bivša školska, kasnije i tvornička zgrada na Malom Ižu i dalje zjapi prazna. Podsjetimo, nakon propala dva pokušaja prodaje po početnoj cijeni od 2.1 milijuna kuna, Grad Zadar zatražio je mišljenje ministarstva koje je predložilo novu procjenu i smanjenje cijene za 30 %.

- Možemo vas izvijestiti kako do ovog trenutka nismo zaprimili revidirani elaborat od strane ovlaštenog procjenitelja, a koji je potreban za provođenje postupka prodaje nekretnine u vlasništvu Grada Zadra označene kao k.č. 6348 k.o. Mali Iž (nova izmjera). Vještak je uz zadatak da izvrši reviziju predmetnog elaborata na način da uzme u obzir upute iz dopisa nadležnog Ministarstva, dobio dodatni zadatak za izradu procjene tržišne vrijednosti prava građenja predmetne nekretnine, a sve kako bi Grad Zadar sukladno tržišnim interesima mogao raspisati ponovljeni natječaj za prodaju, odnosno natječaj za osnivanje prava građenja predmetne nekretnine, službeni je odgovor kojeg smo dobili iz gradske uprave.

Gradonačelnik Branko Dukić u medijima se pohvalio interesom zagrebačkih bogoslova, koji bi u zgradi organizirali školovanje, ali na pitanje jesu li u međuvremenu zaprimili koje pismo namjere, iz Grada Zadra nismo dobili odgovor.