Prošlog tjedna srušen je zid uz pomoćno igralište na Stanovima s kojim se dobio prolaz na neuređenu parcelu za koju smo u katastru ustanovili da pripada Gradu Zadru.

Nedavno je tu česticu, br. 4603/1, površine 2 596 metara četvornih, netko ogradio kao privatno vlasništvo. Na njoj se nalazi metalni otpad koji uključuje nekoliko neregistriranih vozila.

Molim Vas da nam odgovorite kakvi su planovi Grada Zadra vezano za tu parcelu koja se vodi kao oranica? Bila su to novinarska pitanja koja smo uputili na adresu Grada Zadra. Pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom, Tomislav Korona dao nam je djelomične odgovore.

"Provjerom zemljišnih knjiga u odnosu na č.z. 4603/1 k.o. Zadar, ista se nesporno nalazi u zk vlasništvu Grada Zadra i nije poznato postojanje aktivnih imovinsko-pravnih sporova na toj nekretnini. Uklanjanje neregistriranih vozila u nadležnosti je komunalnog redarstva, te im je upit proslijeđen na možebitno postupanje", odgovor je iz kojeg proizlazi da nadležni iz Grada ne gospodare tim terenom kojeg je netko nedavno ogradio i postavio oznaku privatni teren.

Vidljivi ostaci pokušaja uzurpacije

Takvih pokušaja bilo je i ranije. Na zapuštenom terenu, koji je, kako doznajemo iz upućenih izvora u gradskoj upravi, bio namijenjen za proširenje zapadne tribine stadiona NK Zadar kojeg je vlasnik Grad Zadar.

Postoji li još ta rezervacija ili je gradska vlast zaboravila na taj teren koji se pretvara u deponiju, to iz ove komunikacije nismo doznali jer nismo dobili odgovor na pitanje koji su planovi s tom česticom. I zašto je srušen ogradni zid u pripremnim radovima na pomoćnom terenu koje s 223 000 kuna financira Grad Zadar?

Pitali smo Grad Zadar kad će radovi biti završeni s obzirom da se ovaj tjedan ne vide pomaci: na terenu su još uvijek zamotuljici starog travnjaka, a strojevi Diklo gradnje koja je dobila taj posao i jutros su bili ugašeni.

- Odjel za kulturu i sport izvodi radove na česticama 4604/1 i 4604/3 koje su u vlasništvu Grada. Što se tiče dinamike radova, očekujemo da će dio koji radi Grad biti gotov do 10. lipnja kada dolazi HNS na ugradnju umjetne trave (njima je potrebno do 10 dana), najavili su iz resornog odjela Grada Zadra.