U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru još nisu završeni izvidi za niti jedan od tri tragična slučaja koja su se dogodila ove godine, od čega se dva odnose na prometne nesreće sa smrtnim ishodom.

U jednoj su 4. svibnja na Liburnskoj obali izgubljena tri mlada života. Na naš upit zbog čega mjesec dana nakon nisu utvrđene sve okolnosti koje su dovele do stravičnog slijetanja Audija u more, glasnogovornik ŽDO-a Duško Berović rekao nam je kako je riječ o postupcima koji duže traju. Tako još nisu zaprimili ni rezultate toksikološkog vještačenja.

Drugi slučaj za koji smo pitali je prometna nesreća na Mazijama, u kojoj je 20. svibnja poginuo stariji bračni par, dok se treći odnosi na pitanje odgovornosti za tragično stradanje djelatnika Elektre u Ljupču. Javnost, a važnije obitelj i prijatelji od sredine siječnja čekaju odgovore.

- Izvidi za sva tri slučaja su pri kraju i ovih dana bit će objavljena državnoodvjetnička odluka, najavio nam je Berović od kojeg, s obzirom na tajnost izvida, nismo mogli dobiti više informacija.