"Petrčane, turističko mjesto, a kunemo se u turizam i koliko nam je bitan. Ljudi u četvrtak prijavili puknuće vodovodne cijevi, danas je subota. Čestitke Vodovodu! Welcome to Croatia!", objavio je danas na Facebooku gradski vijećnik SDP-a Erol Gaši uz snimku mora koje je od mulja poprimilo smeđu boju.

U razgovoru za naš portal Gaši je istaknuo kako su mještani bijesni jer su nadležni dopustili da do toga dođe. Prema njegovim saznanjima, jedan djelatnik Vodovoda jučer je izašao na teren i samo se okrenuo.

Direktor Vodovoda Tomislav Matek pak ističe kako se nije moglo raditi zbog kiše. Djelatnici su danas izašli na teren kako bi sanirali puknuće, a osim njih je, kako doznajemo, u Petrčanima bila i policija i Lučka kapetanija koji su utvrdili da je riječ o mulju, te da, unatoč neuglednom prizoru, nema većeg onečišćenja za kojeg bi netko odgovarao.


View on YouTube

- Direktore Matek, nije točno da ste reagirali čim su to okolnosti dopustile zbog kiše. Kao prvo, kiša je padala samo jučer. Mještani su prijavili kvar u četvrtak ujutro. Ali to nije sve, niste reagirali ni danas dok se nije uključila policija, Lučka kapetanija, mjesni odbor i mediji. Tri dana ste dopustili da se stvaraju gubitci vode, ali to nije ništa novo s obzirom da je Zadar poznat kao grad koji bilježi 70% gubitaka vode, što ga svrstava među 10 najvećih gubitaša u Hrvatskoj. Ustrajete, želite biti šampion i na tome Vam treba čestitati. Ali, nemojte mi vrijeđati inteligenciju...Ni meni, ni ljudima iz Petrčana koji su sve ovo gledali tri dana zbog pet minuta posla. Za toliko je sve bilo gotovo. Pet minuta!, napisao je Gaši nakon objave teksta.