Županijski vijećnici Akcije mladih Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša danas su u Šibeniku, zajedno sa Stipom Petrinom, Ivanom Lovrinovićem ispred Promijenimo Hrvatsku te Ivanom Šimićem iz Živog zida, predstavili koaliciju za izlazak na parlamentarne izbore.

Okupljeni su pod nazivom "Dosta pljačke", a nositelj liste za IX. izbornu jedinicu je Stipe Petrina.

- Smisao ove koalicije je da pokušamo promijeniti Hrvatsku. U prvom redu mislimo na reformu pravosuđa koje je po nama temelj svih problema koji se generiraju u Hrvatskoj, poručio je Petrina.

Rubeša je istaknuo kako je "Dosta pljačke" slogan kojem pripadaju u svom političkom putu.

- Programska smjernica koja nas veže za ovu priču je obrazovna reforma. Iz mladih glava dolazi naša budućnost i moramo se boriti da ti mladi ljudi budu neopterećeni pustim koruptivnim aferama. Ovo je jedina ispravna priča IX. izborne jedinice, ali i cijele države, koja je u stanju napraviti promjene, za razliku od postojećih, poručio je Rubeša, dok je Pupić Bakrač istaknuo da "Hrvatsku razara tumor koji se kapilarno širi po svim općinama, gradovima i županijama".

- Riječ je o lopovluku i korupciji od strane HDZ-a, a jedna od najvećih metastaza tog tumora, ako ne najveća, je upravo u Zadru, poručio je Pupić Bakrač.


View on YouTube

Kao primjer koruptivnih radnji istaknuta je aktualna afera "Vjetroelektrane", koja, prema članovima nove koalicije, predstavlja "prigodna hapšenja pred izbore".