Na Općinskom sudu u Zadru našao se par iz turbulentne ljubavne veze koja je kulminirala incidentom u hotelu u Novalji.

Sud je utvrdio da je 26-godišnjak kriv što je 25. lipnja 2016. oko 9 sati u Novalji svoju djevojku zatvorio u hotelsku sobu, s ciljem da je prisili da napusti radno mjesto sobarice u hotelu u kojem je on radio kao domar. Bacao je na krevet kofer kako bi se ona spakirala, unatoč tome što je htjela ostati raditi u hotelu. Kada bi pokušavala napustiti sobu, on bi je u tome sprječavao, vrijeđajući je pogrdnim riječima. Sve je ovo trajalo 10-ak minuta dok nije došao vlasnik hotela.

Jedan su drugog opisali kao ljubomornog partnera. Tako je 26-godišnjak u svojoj obrani rekao da je oštećenica tog dana vidjela kada mu je druga žena dala neku čokoladicu, što ju je pogodilo, pa je došlo do svađe pri čemu je on krivo reagirao. Negirao je da je oštećenicu odgurao u sobu i od nje tražio da napusti posao, već je istaknuo da joj je "lijepo rekao da odu kući".

- Točno je da je oštećenica plakala jer se uplašila da će ju istući, međutim, mogla je slobodno izaći iz sobe, soba je bila zaključana, ali je ključ bio u vratima i mogla je sama izaći, pravdao se 26-godišnjak.

Ona je pak u svom iskazu policajcima, netom nakon incidenta, izjavila kako je okrivljeniku smetalo što je kontaktirala s drugim zaposlenicima. Imao je nekih konfliktnih situacija s vlasnikom i sve je kulminiralo 25. lipnja 2016. godine kada joj je okrivljenik već u jutarnjim satima počeo govoriti razne pogrdne riječi. Zvala je svog oca, a on njegove roditelje, zbog čega je 26-godišnjak postao još bijesniji. Odveo ju je u sobu i zaključao vrata. Kada je na njihova vrata pokucao vlasnik hotela i zamolio ga da se smiri i da je pusti iz sobe, 26-godišnjak ga je poslušao, a ona se zaključala do dolaska policije. Službenicima je rekla da ju je bila strah i bojazan za vlastitu sigurnost.

No, u iskazu pred sudom izjavila je kako se ne sjeća baš dobro svih detalja, ali je priznala je da je ljubomorna i da je te prigode burnije reagirala. Navela je i kako je i dalje s okrivljenikom u ljubavnoj vezi, te kako ga voli.

Presudan je bio iskaz vlasnika hotela. On je ispričao da je spremačica javila na recepciju, na onda recepcionar njemu, da 26-godišnjak opet tuče svoju djevojku u sobi. Sin i on su došli do sobe iz koje se čula galama, vrištanje i plač oštećenice. Pokucao je jer su vrata bila zaključana, a 26-godišnjak mu nije otvorio, pa je pokucao jače. Nakon nekog vremena otvorio mu je, a u ruci je imao dršku od ventilatora i šrafciger, te je krenuo na njega, a potom i na njegovog sina.

Napomenuo je i kako je djevojka bila u masnicama, te da su zaposlenici znali da je 26-godišnjak tuče.

- Oštećenica u svom svjedočenju pred ovim sudom nastoji ne teretiti okrivljenika s kojim je u ljubavnoj vezi, međutim iz njenog ranijeg iskaza, a koji joj je predočen proizlazi na koji način je okrivljenik postupao, a kako je tu izjavu oštećenica dala neposredno nakon događaja, još ju joj sjećanja bila svježa, to je sasvim sigurno i bolje opisala navedeni događaj. Nakon događaja ona je nastavila ljubavnu vezu s okrivljenikom i u tom svijetlu, normalno da ga sada ne želi teretiti za njegovo ponašanje, navodi se u presudi suda koji je 26-godišnjaka zbog protupravnog oduzimanja slobode osudio na zatvorsku kaznu u trajanju od 8 mjeseci, umjesto koje se primjenjuje jednogodišnja uvjetna.