Do 16. lipnja je rok za predaju lista za parlamentarne izbore, koje će do tada biti potvrđene na stranačkim tijelima.

Glavni odbor SDP-a u subotu će odlučivati o prijedlogu lista koje donosi predsjednik stranke Davor Bernardić. Listu za IX. izbornu jedinicu kao i kod HDZ-a (Ivan Malenica) predvodi kandidat iz Šibenika, Franko Vidović. Na drugom mjestu je Renata Sabljar Dračevac, predsjednica županijskog SDP-a, dok je tek na šestom mjestu Sabina Glasovac. Iako je aktivna saborska zastupnica i već je uključena u kampanju u sučeljavanju s intelektualcem u praktičnoj politici, Ninom Raspudićem, Glasovac je nisko plasirana.

Ona je odlaskom u Zagreb napustila bazu, mjesto gradske vijećnice u svibnju 2018. godine i rad na terenu, raspuštenja Gradske organizacije SDP-a čije vođenje je prepustila Novoseloviću, pa bi njeno mjesto na listi bilo rezultat u matičnoj izbornoj jedinici. A poznat je i dugogodišnji animozitet između gradske i županijske organizacije, osobito u provođenju politike SDP-a u Gradskom vijeću koji je posve suprotan od ponašanja SDP-ovih vijećnika u Županijskoj skupštini.

Član Glavnog odbora sa zadarskog područja Jure Zubčić nam je potvrdio da će se u subotu, 13. lipnja, održati Glavni odbor koji će, po njegovoj ocjeni, svojim glasanjem malo moći utjecati na poredak koji ima pečat predsjednika Davor Bernardića. Zubčić je i burno reagirao na prijedlog kandidata Županijskog odbora SDP-a, kojim je zadarski kadar ostao podređen šibenskom.