Stranku s Imenom i Prezimenom napustilo je šest članova, od kojih je većina prije tjedan dana bila na predstavljanju u Zadru.

- Poštovani, osjećamo obvezu obratiti Vam se svojim imenima i prezimenima. Obzirom da je duboko narušena početna, poštena, čista i iskrena priča, uvidjeli smo da ne dijelimo jednake ili slične moralne, etičke i političke vrijednosti. Dubokim i neprincipijelnim kompromisima Hrvatska se ne može mijenjati na bolje. Kada stavovi nemaju konstantu, a obraz i čast imaju cijenu, mi u tome ne možemo i ne želimo sudjelovati.  Na ovaj način pokazali smo puni smisao nezavisnosti i neovisnosti. Kako smo ušli u ovu priču, tako i izlazimo - čista srca i iskrenih namjera, sa svojim imenima i prezimenima. Naš politički put nastavljamo dalje, predanim i poštenim radom za svoje općine i gradove, kao i do sada. Srdačan pozdrav iz 9. izborne jedinice, objavio je na Facebooku Marko Jelić, gradonačelnik Grada Knina. Supotpisnici su Toni Turčinov, načelnik Općine Murter - Kornati. Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj, dr. Zlatko Ćesić, Petar Maretić, vijećnik Općine Dicmo i potpredsjednik NLM-a, Nikša Kulušić, NLM Drniš.

Zadranina najpoznatije ime iz ove stranke je dr. Ivica Žuvela koji je pak jutros bio u akciji postavljanja predizbornih plakata.