Domovinski pokret okupljen oko Miroslava Škore objavio je svoju izbornu listu za IX. izbornu jedinicu, čiji je nositelj Hrvoje Zekanović. Nakon formiranja liste i održanog koordinacijskog sastanka sa kandidatima iz Zadarske županije, na kojem su sudjelovali dr. Damir Biloglav, umirovljeni brigadir i bivši dožupan Danijel Kotlar, oporbeni vijećnik iz grada Biograda Ante Fuzul, kao i nezavisni vijećnik Frane Tokić iz grada Benkovca, donešene su programske odrednice koje se tiču prijeko potrebnih promjena u našem društvu, koje bi služile na dobrobit svih građana Zadarske županije, ali i šire.

- U cijeloj našoj državi, pa tako i u Zadarskoj županiji, dugi niz godina se gomilaju problemi u funkcioniranju zdravstvenog sustava što u konačnici rezultira sve lošijim javnozdravstvenim pokazateljima. Sustav se održava u prvom redu na entuzijazmu zdravstvenih radnika i njihovoj predanosti svome zanimanju što se ponajbolje vidi u kriznim vremenima kojima smo svjedočili zadnjih nekoliko mjeseci. U našoj županiji DP prepoznaje nekoliko krupnih problema u funkcioniranju zdravstva. Od 14 pedijatara na primarnoj razini koliko je predviđeno mrežom javnog zdravstva za našu županiji, danas je u funkciji svega 8 timova. Tek nešto malo bolja je situacija sa zdravstvenom zaštitom žena na primarnoj razini. Ovo je dobar primjer koji govori o vjerodostojnosti upravljačkih elita koje nas svakodnevno uvjeravaju da se jako trude oko poboljšanja katastrofalnih demografskih pokazatelja. U zemlji u kojoj se rađa sve manje djece ti političari nisu u stanju osigurati dovoljan broj ginekologa koji bi pratili trudnoće niti dovoljan broj pedijatara koji bi liječili malu djecu, ističe najviše plasirani Zadranin Damir Biloglav (četvrti na listi).

Danijel Kotlar zalagat će se za osnivanje javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Zadarske županije", koji bi svojom djelatnošću čuvao, istraživao i promicao sjećanja, dokumentaciju i ostale zapise o događajima u Domovinskom ratu, temelja u stvaranju hrvatske države. Također, zalagat će se za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa.

- Nesporno je da svaka obalna država ima pravo proglasiti svoj isključivi gospodarski pojas, kako na temelju Konvencije, tako i na temelju običajnog međunarodnog prava mora. Zemlje Island i Norveška zbog gospodarskog pojasa odustale su od ulaska u Europsku uniju. Razlog je bio što su te zemlje cijenile što imaju, ponajviše prirodne resurse; Island ribu, a Norveška naftu i ribu. Gospodarskim pojasom bi se dala i ekološka zaštita mora, arheoloških nalazišta, i zaštita eksploatacije prirodnih bogatstva. Kada bi se proglasio isključivi gospodarski pojas, Hrvatska mogla dobiti 133 milijuna eura godišnje, tj. 29,3 milijuna više nego sada - oko 222 milijuna kuna, kaže Kotlar.

Frane Tokić kao veliki problem ističe napuštanje ruralnog prostora zadarskog zaleđa, vezan prvenstveno uz nedostatak potpore u stočarskoj i poljoprivrednoj proizvodnji, dok će Anti Fuzulu prioritet biti zalaganje za gradnju mosta Turanj - Pašman.