Novak Đoković pozitivan je na koronavirus! Na povratku u Srbiju najbolji svjetski tenisač testirao se zajedno s članovima obitelji i tima s kojima je bio u Beogradu i Zadru. Ne osjeća nikakve simptome.

- Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regiije, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, htjeli smo poslati poruke solidarnosti i poštovanja, fair playa. Cilj je bio i pomoći dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji idućih 14 dana te ponoviti test za 5 dana, stoji u izjavi Đokovića koju je poslala agencije za odnose s javnošću Adria Toura.

Njegov kondicijski trener Marko Paniki testirao se u Zadru i također ispao pozitivan. S Đokovićem je u kontaktu na turniru bio i premijer Andrej Plenković čiji je test jučer bio negativan.

Podsjetimo, zaraza je prvo potvrđena kod Grigora Dimitrova, a zatim i njegovog trenera Christiana Groha, hrvatskog tenisača Borne Ćorića, kao i djeteta koje se sa zaraženim tenisačima družilo na privatnoj zabavi, te zagrebačke novinarke koja je boravila na Adria Touru.