Grad Zadar raspisao je novi natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora nakon što je na posljednjem natječaju zabilježen iznimno mali interes zainteresiranih zakupaca, od kojih se rijetki upuštaju u troškove tijekom neizvjesne turističke sezone.

Na novom natječaju nalazi se čak 14 poslovnih prostora, od kojih je 8 s prethodnog natječaja. Kao što su nam nedavno najavili iz Odjel za gospodaranje gradskom imovinom, u zakup se daju bivše prostorije postaje granične pomorske policije na Istarskoj obali 1. Dva stana na atraktivnoj lokaciji bila su povezana u uredski prostor, što će im biti i buduća namjena. Početna cijena mjesečne zakupnine površina od 74 i 125 m2 je 9 eura/m2.

Novost na natječaju je prostor u Ulici Jurja Barakovića 4, ukupne površine 103, od čega je 67 vlasništvo Grada Zadra. U prostoru u kojem je bila Hypo poslovnica, može se otvoriti nova banka, ali i trgovina na malo obućom i proizvodima od kože. Početna cijena mjesečne zakupnine iznosi 25 EUR/m2. Na Poluotoku je još slobodan gradski prostor od 19 m2 U Ulici don I. Prodana. Zainteresirani trgovci u gradsku će blagajnu morati uplaćivati minimalno 12 eura/m2.

Za svega jedan euro po kvadratu u zakup se daje prostor (71,03 m2) za kafić u Mjesnom odboru Veli Iž. Svi prostori daju se u petogodišnji najam, a rok za dostavu ponuda je 2. srpnja.