Policijska uprava zadarska objavila je oglas za prijam pripadnika u Prometnu jedinicu mladeži, koji će obavljati poslove nadzora prometa u mirovanju i upravljanja prometom na raskrižjima na području Zadra.

Grad Zadar, Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove, u svom proračunu za 2020. godinu osigurali su novčana sredstva za 15 pripadnika Prometne jedinice mladeži tijekom ljetnih mjeseci, uz mjesečnu naknadu od 3.000 kuna.

Uvjet za prijem u Prometnu jedinicu mladeži je da kandidat ima prebivalište na području Grada Zadra (Crno, Kožino, Petrčane, te otoci koji administrativno pripadaju Gradu Zadru), a ukoliko ostane slobodnih mjesta ista se mogu popuniti i kandidatima koji nemaju prebivalište na području Grada Zadra.

Pripadnici prometne jedinice mladeži moraju ispunjavati slijedeće uvjete propisane prema pravilniku o programu i načinu osposobljavanja i djelovanja te odori i oznakama prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica:

- mora imati navršenih 16 godina života ili više ,
- primjeran u učenju, ponašanju i radu
- mora imati zdravstvenu sposobnost koju dokazuje potvrdom liječnika obiteljske/opće medicine.
- prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije, te pripadnici koji su prošli obuku.

Program osposobljavanja pripadnika prometnih jedinica obuhvaća:

1. prometno-preventivni odgoj sudionika u prometu,
2. pravila prometa,
3. prometne znakove,
4. upravljanje prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.

Obrazac za prijem u Prometnu jedinicu mladeži možete predignuti kod dežurnog službenika na ulazu u zgradu PU zadarske ili na linku.

Nepotpuno ispunjeni obrasci u kojima nedostaju potvrde od škole i liječnika opće prakse neće se razmatrati.