Da se kampanja zakuhala na teniskom turniru u sklopu SC Višnjik, očito je iz priopćenja Marka Pupića Bakrača koji je HDZ-u prepisao odgovornost za korona party u VIP salonu.

Je li to istina, pitali smo prvog među njima, predsjednika ŽO HDZ-a i kandidata s liste Božidara Kalmete.

- Niti sam bio na VIP tribini, a kamoli na bilo kakvom partyju. HDZ sigurno nije organizator, niti ima bilo kakve veze s tim događajem, izričit je Kalmeta.

Ekspresnom brzinom dobili smo reagiranje iz gradske uprave u ime gradonačelnika Branka Dukića koji je u samoizolaciji.

- Po tko zna koji put do sad Pupić Bakrač iznosi notorne laži. Niti sam bio na ikakvom partyju niti znam da je takav organiziran nakon otkazivanja turnira. S našim tenisačima Čilićem i Čorićem sam posljednji kontakt imao 16 .lipnja kad smo otvorili teniski centar na Višnjiku. Držim se preporuka epidemiloga, u samoizolaciji sam i nakon isteka određenog roka slijedi mi testiranje. Da ima bar malo pristojnosti, dotični bi mi se ispričao, ali kad je kadar izmisliti da sam bio negdje gdje nisam teško da je kadar ispričati se za izrečenu laž, poručio je Dukić preko svoje PR službe.

I župan Božidar Longin regirao je iz samoizolacije, poručivši da ako je od Pupića i previše je.

- Ovo je samo još jedna u nizu neistina koje je spomenuti vijećnik o meni izrekao, zbog čega sam ga tužio za klevetu te se vodi sudski postupak. Nakon neodigranog finala, u pratnji supruge, pričekao sam da se raziđe gužva i otišao doma. Nikakav "korona party" nije mi bio u primisli. Drago mi je čuti da se prate moje društvene mreže, ali sasvim sigurno nisam izbrisao niti jednu fotografiju s tenisačima. Nemam daljnju namjeru s njim raspravljati putem medija, već će o svim lažima koje je iznio o meni, odgovarati pred Sudom, ako se ovog puta udostoji pojaviti na ročištu, najavio je Longin.