U srijedu je na poseban način u Benkovačkom selu, naselju Grada Benkovca obilježena svetkovina sv. Ivan Krstitelja. Na tamošnjem je trgu ispred kapelice na kojem se okupilo mnoštvo vjernika, služena sveta misa na kojoj je istaknut značaj ovoga kršćanskog sveca, pustinjaka i mučenika te prethodnika Isusova. 

Misu je predvodio don Ivica Bašić, župnik Korlata, Popovića i Rodaljica uz koncelebraciju benkovačkog župnika don Anđelka Buljata. Upravo je don Ivica u svojoj nadahnutoj propovijedi naglasio kako je sv. Ivan Krstitelj jedini svetac čije se rođenje slavi 24. lipnja kao i smrt koja se dogodila kroz mučeništvo.

- Ti mali povijesni podsjetnici pomažu nam shvatiti koliko je bilo drevno i duboko čašćenje svetog Ivana Krstitelja. U Evanđeljima je vrlo jasno istaknuta njegova uloga s obzirom na Isusa. Ivan Krstitelj bio je, prema riječima proroka Izaije, "Glas jednoga koji viče u pustinji: Pripravite put Gospodnji, poravnajte mu staze". Ime mu u prijevodu znači Gospodin je milostiv, rekao je među ostalim u svojoj propovijedi don Ivica Bašić. 

Sveta misa je obilovala i posebnom molitvom ali i posebnim napjevima, kao svojevrsna molitvena pratnja kada se vjernički puk okuplja na ovakvim misnim slavljima. Nakon svete mise krenula je i procesija kroz naselje s kipom sv. Ivan Krstitelja kojega su zajedničkim sredstvima u ovu prigodu pribavili sami mještani Benkovačkog sela, uglavnom doseljeni Hrvati iz BiH. 

Nakon vjerskih obreda, kojima je nazočio i gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić i njegov zamjenik Tomislav Klarica, za sve je pripremljena okrijepa uz poznata jela poput bureka i pite sirnice, tulumbi i raznih drugih slastica, specijaliteta s područja iz BiH, s kojih potiču današnji stanovnici Benkovačkog sela. Bila je ovo još jedan potvrda dobre i uspješne organizacije mještana ovoga naselja koji su se pokazali već tradicionalno kao dobri i gostoprimljivi domaćini. Do godine će se razmišljati o još detalja koji će doprinijeti još bogatijoj duhovnoj obnovi prilikom obilježavanja svetkovine sv. Ivana Krstitelja, a župnik Benkovačke župe don Anđelko Buljat najavio je i zastavu koje bi predstavljala sveca koji se itekako štuje i slavi u Benkovačkom selu.