Nacionalni stožer izvijestio je o velikom broju novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj - u prošla 24 sata zabilježeno je 95 takvih.

- U posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva pa su do sada ukupno zabilježene 2.483 osobe pozitivne na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.149 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 227 osoba na liječenju, izvijestili su iz Stožera.

Najveći broj novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije, čak 40. Radi se o već poznatom prodoru u đakovački samostan, a među oboljelima je i đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić.

Za Zadarsku županiju se navodi brojka od pet oboljelih osoba, iako je županijski stožer jutros izvijestio o četiri nova slučaja. Provjerom sa Županijskim stožerom, koji je nakon upita kontaktirao Nacionalni, utvrđeno je da je ipak točna brojka od četiri pacijenta - peti je bio iz Novigrada Istarskog, a pribrojen je Zadarskoj županiji.

U cijeloj Hrvatskoj oporavilo se 2.149 osoba. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječe 42 osobe. Do sada je testirano 74.657 osoba, od toga 919 u posljednja 24 sata. Preminulo je 107 osoba.