Za sad nepoznata osoba poslužila se identitetom SDP-ovog gradskog vijećnika Daniela Radete kako bi javnost i gradsku vlast upozorila na navodno pogodovanje HDZ-ovom vijećniku Tomislavu Dražoviću putem natječaja za najam poslovnih prostora.

Radi se o najmu gradskog prostora u kojem je nekad bila Hypo, a poslije Addiko banka od 100 metara četvornih. U tom e-mailu se tvrdi kako suvlasnički prostor pripada Dražoviću, a Grad Zadar mu pogoduje jer će Grad iznajmiti i njihov dio od 37 kvadrata koji je bio skladište banke.

Nazvali smo Radetu koji je bio iznenađen jer nije slao nikakav e-mail medijima, niti je imao pojma o čemu govorimo. Kada smo mu ga proslijedili na njegovu pravu adresu, uvjerio se kako se netko poslužio njegovim identitetom.

- Svi znaju moj e-mail s kojeg šaljem informacije i priopćenja kao gradski vijećnik. Ja se ne zovem Danijel kako piše u tom emailu, već Daniel i ne bi nikad poslao email pun grešaka. Bilo bi me sram. Pretpostavljam da se tu radi o igricama unutar HDZ-a, kazao je Radeta nakon što je pročitao navodno svoj e-mail.

Da ga je on poslao, bila je uvjerena i dogradonačelnica Zadra, Jagoda Surać koju se proziva da je pogodovala zbog obiteljskih odnosa s obitelji Dražović. Ona je odmah i odgovorila na tvrdnje, upit pa čak i prijetnje DORH-om s lažnog emaila.

Zamjenica gradonačelnika je tom nekom poslala odgovor, misleći da je gradski vijećnik, a odgovor je proslijedila i svom šefu, gradonačelniku Branku Dukiću.

Prenosimo ga u cijelosti jer objašnjava tu jednu novinu u natječajima Grada Zadra:

Poštovani gospodine Radeta,

Vrativši se sa komemoracije našeg preminulog Đovanija Matešića Jeremije, nemilo sam se iznenadila tekstom maila kojeg ste uputili gradonačelniku grada Zadra, koji mi je tada dostavljen.

Naime, niti sam djelatnica UO za gospodarenje gradskom imovinom, niti sam sudjelovala u kreiranju javnog natječaja za zakup poslovnog prostora, jer je to u ingerenciji pročelnika Upravnog odjela, ali se moram očitovati da s obzirom na to da sam dipl. pravnica i da poznajem Zakon o zakupu poslovnog prostora, kao i Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u odnosu na suvlasništvo, jer sam prije mandata zamjenice gradonačelnika bila zamjenica pročelnika UO za gospodarenje gradskom imovinom, naglašavam da je poslovni prostor koji je na javnom natječaju zakonito oglašen. Naime, tu su Grad Zadar i ostali suvlasnici prostora suvlasnici u idealnom dijelu, znači suvlasnici i u svakom kvadratu poslovnog prostora, te sukladno navedenom je interes Grada Zadra da navedeni poslovni prostor u centru grada, ne bude prazan, već da sukladno pozitivnim propisima ostali suvlasnici daju pisane suglasnosti ovjerene kod javnog bilježnika da se predmetni poslovni prostor daje na javni natječaj. Zakonska procedura je ispoštivana i donesena odluka o objavi Javnog natječaja.

Posebno sam iznenađena Vašom konstatacijom vezanom uz moje pogodovanje zbog obiteljskih odnosa. Naime, to što je moj svekar Vjekoslav Surać, koji je hvala Bogu u 92. godini prijatelj s Tomislavom Dražovićem, ne daje Vam za pravo da me prozivate na takav nekorektan način, napisala je dogradonačelnica Zadra.