Na zadarskom Trgu danas je carevala ljetna žega uz pojačanu dozu politike. Posljednje je predizborna subota koju su iskoristile tri političke opcije i jedan s imenom i prezimenom za pokazivanje i darivanje građana.

Raspored je uvijek isti. Na jednoj strani HDZ, nasuprot SDP a u sredini nešto treće. Jedni su dijelili kape i narukvice, drugi privjeske i olovke, a u sredini se jelo i pilo na pršutijadi koju je priredio Stipe Petrina iz Primoštena.

- Svi oni pojave se jednom u četiri godine, dok traje kampanja. Obećavaju sve i svašta, a čime prođu kroz Sv. Rok ili odu prema jugu, zaborave Zadar i Zadarsku županiju. Nikada takvi neće se boriti niti lobirati za zadarske interese u Zagrebu, pokazalo se to i u dosadašnjem političkom životu, izjavio je Božidar Kalmeta, doajen zadarske političke scene.

Štand HDZ-a posljednji je zatvoren na Trgu, a Kalmeta je stigao kako bi u ime liste HDZ-a pozvao birače svih generacija da ne nasjedaju na takve koji su u prolazu kroz Zadar. - Duboko sam uvjeren i siguran kako treba dati glas ovdašnjim ljudima s liste koji dijele sudbinu s građanima i žive ovaj Grad i Županiju petkom i svetkom, poručio je Kalmeta.