U nedjelju u 18 sati zaprimljen je poziv od dežurnog tima Hitne medicinske pomoći (HMP) u Nacionalnom parku Plitvička Jezera. 

Radilo se o nezgodi u kojoj se 27-godišnjak poskliznuo sa slapa nedaleko špilje Golubnjača te nezgodno pao u jezero. Tim HMP uz pomoć čuvara prirode uspio je izvući mladića iz jezera te imobilizirati, ali zbog vrlo strmog i teško pristupačnog terena nisu bili u mogućnosti izvršiti transport do kola HMP. Unesrećeni se žalio na jake bolove u leđima. Spašavatelji unesrećenog transportiraju sa nosilima UT 2000, a koko je staza bila vrlo uska koristili su se haski zapregom kako bi lakše izvukli unesrećenog. U 19.30 sati spašavatelj su došli do unesrećenog, a već u 20.00 sati unesrećeni je bio u kolima HMP. Povratkom spašavatelja u bazu i ova akcija je uspješno završena. 

- Područje kojim su se mladići kretali nije posjetiteljska zona, zato molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dozvoljenim za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima. Suprotnim ponašanjem od toga može se platiti vrlo visoka cijena eksperimentiranja ili pronalaženja kraćeg puta. Ovaj mladić to najbolje zna i sigurno neće ponoviti istu grešku, a mi mu želimo brzi oporavak, ističu iz HGSS-a Gospić.