Direktoru Čistoće, Draganu Maračiću 1. srpnja završava prvi mandat, a još uvijek nije zakazana skupština na kojoj bi trebao od strane suvlasnika biti ponovno imenovan za razdoblje od četiri godine.

Maračić nam je rekao kako je Grad taj koji saziva skupštinu za koju gradonačelnik Grada Zadra, koji kao većinski vlasnik o svemu odlučuje, imenuje predsjednika skupštine.

Kada smo pitali Antu Babića, zamjenika gradonačelnika kada će skupština, on nam je rekao kako on nema nikakvu informaciju o tome. Direktor Čistoće je taj koji saziva skupštinu, kazao je dogradonačelnik Babić, koji je kao pravnik radio u komunalnom odjelu.

Ponovno smo zvali Maračića koji nam je rekao kako je prema Gradu Zadru uputio obavijest o isteku mandata. Ali ne i poziv na skupštinu koju je očito on morao sazvati. Došlo je do nesporazuma, tako bi se mogla protumačiti ta situacija.
Prema dobro upućenim izvorima, skupština će se ipak održati ovaj  tjedan, a Maračić bi trebao dobiti novi mandat.

Dio javnosti spekulira kako će na to mjesto zasjesti Boris Skroče, koji je u Čistoću na savjetničko mjesto došao prije dvije godine nakon što je prestao biti direktor KK Zadar.

Prema dostupnim podacima Čistoća ima 381 zaposlenog.
U 2018. godini imali su 70 milijuna kuna prihoda, te dobit od skoro četiri milijuna kuna.