Kako do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća? Odgovor na ovo pitanje saznat ćete na Info danu energetske obnove koji će se održati u utorak, 30. lipnja, u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije, s početkom u 12 sati. 

Kako je s ciljem zaštite zdravlja svih sudionika i šire javnosti broj sudionika vrlo ograničen, Info dan možete bez naknade pratiti preko sljedeće poveznice:

Prednost ovog termina i modela održavanja Info dana je i u tome što je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti 25. lipnja otvorio Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava, dok je ukupno na raspolaganju 203 milijuna kuna. Zaprimanje prijava započinje 1. rujna 2020. godine.

Info dan organiziraju Zadarska županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Više o uvjetima prijave, potrebnoj dokumentaciji, pravilima, kriterijima i mogućnostima ovoga, ali i drugih javnih poziva, saznat ćete na Info danu čiji program donosimo u nastavku:

- 12:00 - 12:20 sati Pozdravni govori
(zamjenica direktora FZOEU mr.sc. Alenka Košiša Čičin-Šain i predstavnik Zadarske županije)
- 12:20 - 13:00 sati Predstavljanje javnih poziva Fonda za 2020. godinu s posebnim naglaskom na Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća
(Suada Mustajbegović i Tomislav Ilić)
- 13:00 - 13:30 sati Obnova višestambenih zgrada - dosadašnja iskustva i rezultati javnih poziva
(Mladen Ilijević)
- 13:30 - 14:00 sati Obnova javnih zgrada - dosadašnja iskustva i rezultati javnih poziva
(Branislav Hartman)