Na jednom od najvećih sprovoda u Zadru, kada je pokopan Ivica Matešić Jeremija, svi oni koji su došli odati poštovanje tom velikom Zadraninu, osjetili su neugodan miris iz susjedstva.

Je, rekli su mi to, potvrdio je i direktor Odvodnje Grgo Peronja, gotovo nesnosni smrad koji se već godinama širi iz uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, koji se nalazi preko puta Gradskom groblju. 

Iako je bilo puno najava i radilo se na ublažavanju isparavanja, došlo je vrijeme i da se natkriju bazeni. Novac je osiguran preko EU projekta aglomeracije, pripreme su počele još u veljači, a tri ponude na natječaj  Odvodnje, otvorene 4. svibnja još su na razmatranju.

U igri je ponovno slovenski RIKO, tvrtka koja je u Zadar stigla kao vlasnik tvornice SAS a koja je lani dobila najveći posao od 460 milijuna kuna na projektiranju i gradnji Centra u Biljanima Donjim.

Na procijenjenu vrijednost od 25 milijuna kuna, oni su dali ponudu od 26.4 milijuna kuna. Iako je nešto niža ponuda bila zajednice ponuditelja renomirane hrvatske tvrtke Vodotehnike, odluka je u rukama povjerenstva koje, kako nam je rekao Peronja završava anlizu ponuda. Treću ponudu je dala zagrebačka firma Nicro sa 28.3 milijuna kuna.