U utorak, 30. lipnja na Trgu domovinske zahvalnosti u Benkovcu s početkom u 10 sati održat će se početna konferencija projekata Sudjeluj - poticanje socijalne inkluzije kroz sport, #nauči #primijeni #promijeni, Lov na znanje i Bokun ure kulture.

Projekti su sufinancirani od strane Europskog socijalnog fonda (100 % bespovratna sredstva). 

Grad Benkovac je provoditelj Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima koji se financira iz dvaju fondova: Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF).  Kroz provedbu  Intervencijskog plana vrijednog 180 milijuna kuna Grad Benkovac generira poboljšanje socioekonomskih i životnih uvjeta ovog područja.

SUDJELUJ

Nositelj projekta: Društvo sportske rekreacije „Talent"; partneri: Hrvački klub Zadar i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA

Projektom „SuDjeluj" kroz provedbu javnih kampanja, aktivnosti izrade i provedbe plana i programa rada s ciljnim skupinama uporabom sporta kao sredstva uključivanja u društvo te nabavom opreme potrebne za provedbu istog, razvit će se i unaprijediti socijalna usluga na području grada Benkovca te će se potaknuti socijalna uključenost ciljnih skupina: 70 osoba - djeca i mladi do 29 godina (od čega je 10 njih s teškoćama u razvoju) i 50 osoba starijih od 54 godine.

#NAUČI #PRIMIJENI #PROMIJENI

Nositelj projekta: Udruga studenata Bukovice i Kotara; partneri: Udruga Mali koraci i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA

Projektom #nauči#primijeni#promijeni kroz provedbu programa neformalnog obrazovanja, razvojem nove profesionalne figure po načelu cjeloživotnog učenja i primjene ECVET sustava te uspostavom lokalnog centra podrške za udruge stvorit će se infrastruktura podrške razvoju civilnog društva čime će se osnažiti uloga OCD-a za društveno ekonomski razvoj i stvoriti pozitivno investicijsko okruženje te povećati zapošljivost 30 osoba s područja Grada Benkovca.

LOV NA ZNANJE

Nositelj projekta: Lovačka udruga Benkovac; partner: Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA

Projektom „Lov na znanje" kroz provedbu programa neformalnog obrazovanja, razvojem nove profesionalne figure po načelu cjeloživotnog učenja i primjene ECVET sustava te razvojem specifičnih stručnih znanja i socijalno interpersonalnih vještina kroz provedbu »po mjeri« izrađenih programa, stvorit će se pozitivan poduzetnički okvir te povećati zapošljivost 25 osoba s područja grada Benkovca kao i razvoj ostalih gospodarskih dionika kroz selektivne oblike turizma.

BOKUN URE KULTURE

Nositelj projekta: Klapa Asseria Benkovac; partneri: KUD Branimir i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA

Provedbom projekta „Bokun ure kulture" kreirat će se nova socijalna usluga i sadržaji na području Grada Benkovca za 50 osoba i to 40 starijih od 54 godine i 10 mlađih od 54 godine. Provedbom radionica pjevanja, ojkanja, sviranja, plesa, scenskog nastupa itd. kreirat će se kulturni program kojim će se povećati socijalna uključenost kroz kulturu, umjetnost i vokalnu baštinu. Kroz projekt će se također ojačati kapaciteti OCD-a s naglaskom na kulturno umjetnička društva. Deset članova OCD-a steći će znanja i vještine kroz individualne tečajeve pjevanja, individualne tečajeve sviranja i potpore u međusektorskoj suradnji za razvoj novih inicijativa.