Strukovnoj školi Vice Vlatkovića uručena je vrijedna donacija - kamion za obuku učenika vrijedan više od pola milijuna kuna. Kupnju vozila omogućila je Zadarska županija koja je osnivač škole.

Kako je istaknuto prilikom svečane primopredaje, vozači motornih vozila su deficitarno zanimanje, školovanje traje tri godine, a kamion će dobro doći zbog praktičnog dijela nastave, odnosno odrađivanja predispitne vožnje.

- Županija financira deficitarna zanimanja, a jedno od tih je i vozač, i kako bi im pružili ovaj drugi dio nastave, mi smo odlučili na ovaj iskorak i mislim kako je to jedan dobar potez, istaknuo je zadarski župan Božidar Longin.

- Hvala našoj županiji, osigurali smo uvjete idućih 15 godina, dakle da možemo mirno realizirati edukaciju naših učenika vozača, naravno u cijeloj priči će pomoći naš Regionalni centar kompetentnosti, evo sutra u Zagreb idemo potpisati drugi poziv, jer će naši vozači i kroz tu opremu stjecati vještine koje su potrebne da budu stvarno pravi vozači, istaknuo je ravnatelj škole Tihomir Tomčić.