S počasnog, 14. mjesta listu Hrvatske demokratske zajednice u 9. izbornoj jedinici predvodi Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, gradonačelnik Zadra u više mandata, kojeg stanovnici Zadarske županije posebno pamte kao vrlo uspješnog ministra. O njegovom radu i djelovanju svjedoče brojni ostvareni projekti na našem području koji su unaprijedili infrastrukturu i otvorili nove razvojne mogućnosti.

Ponosno ističe da poznaje svaki kutak našeg grada i županije te je cijeli svoj život posvetio beskompromisnoj borbi za razvoj ovog kraja koji je danas, zasluženo, među najrazvijenijim krajevima Lijepe naše.

- Povijesno iskustvo nam je pokazalo da interese zadarskog kraja uvijek najbolje mogu i znaju zastupati i braniti Zadrani, ljudi iz naše županije. Oni koji osjećaju i žive svoj kraj. Zato sam ponosan da je lista HDZ-a autentično zadarska, upravo ona jamči ulazak u Sabor najvećeg broja zadarskih kandidata. To su naši, domaći ljudi, osobe koje dijele svakodnevne probleme žitelja Zadra i županije. Oni koji razumiju naše potrebe i viziju, želju da i dalje budemo jedna od najperspektivnijih i najboljih mjesta za život u Lijepoj našoj, kaže Kalmeta uz napomenu da je pred svima nama, možda više nego ikad prije, izazov odgovornosti za daljnji razvoj kako našeg grada i županije tako i cijele Hrvatske.

Ovo su izbori u kojima biramo između Plenkovića i Bernardića

- Nalazimo se u jednom, vrlo ozbiljnom razdoblju, rekao bih za cijeli svijet koji se i dalje bori s pandemijom koronavirusa. Zbog toga, nije vrijeme za eksperimente, nego za provjerene ljude. Vlada Andreja Plenkovića pokazala je kako se uspješno bori s brojnim krizama, tako i s ovom posljednjom uzrokovanoj COVIDOM 19. U Hrvatskoj smo znatno manje osjetili posljedice koronavirusa nego druge zemlje zahvaljujući upravo našoj Vladi i Nacionalnom stožeru, kao i svim građanima koji se pridržavaju uputa.

Ovo nije vrijeme za rizične eksperimente sa SDP-om, već s Vladom HDZ-a koja uspješno vodi državu.

- Tako je, ovo su izbori u kojima biramo između Plenkovića i Bernardića, jer samo će netko od njih dvojice postati premijer. Kada tome dodamo ugled kojega aktualni premijer ima u svijetu, mislim da je izbor jasan, jer trebamo razmišljati o budućnosti svih nas, naše djece i unuka. Andrej Plenković jamči stabilnost i sigurnost, jamči razvoj Hrvatske - ističe Kalmeta i napominje da je samo u mandatu ove Vlade u Zadarsku županiju uloženo preko tri milijarde kuna za brojne razvojne projekte, a 100 milijuna uloženo je u očuvanje radnih mjesta tijekom korona-krize.

- Pred nama je, dakle, odluka hoćemo li nastaviti putem sigurne, stabilne i odgovorne politike na čelu s Andrejom Plenkovićem ili ćemo se povesti za šupljim frazama drugih političkih opcija koje su nam u 9. izbornoj jedinici ponudili liste s kojih, evidentno, niti jedan Zadranin ili Zadranka neće vidjeti Sabora! Zato, izađimo na izbore, izaberimo listu koja jamči najviše zadarskih predstavnika u Saboru. Osnažimo tako ulogu i položaj našeg grada i županije u središnjoj vlasti. Omogućimo da nas zastupaju osobe koje znaju kako se u Hrvatskoj brani Zadar i kako se zadarski brani i čuva Hrvatska! Zato, za Grad i Županiju sigurne budućnosti - birajmo sigurnu Hrvatsku - poručuje Kalmeta.