Hrvati danas biraju 10. saziv Hrvatskog sabora. Uz posebne protuepidemijske mjere jutros u 7 sati otvorena su birališta diljem zemlje, njih gotovo 7 tisuća, od čega se 281 nalazi u Zadarskoj županiji koja broji 160.421 registriranih glasača.

Prema podacima koje nam je dostavila potpredsjednica Izbornog povjerenstva za IX. izbornu jedinicu Jadranka Nižić Peroš, 250 je redovnih biračkih mjesta, 16 posebnih za privremeno upisane glasače iz drugih izbornih jedinica, 12 ih se nalazi na brodovima, jedno u zatvoru, te dva u staračkim domovima.

U IX. izbornoj jedinici, koja uz Zadarsku županiju obuhvaća Ličko-senjsku županiju, Šibensko-kninsku županiju i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije, ukupno je 757 redovnih i 43 posebna biračka mjesta s 408.785 registriranih birača. Na listiću će im se nuditi ukupno 17 lista.

Birališta su otvorena do 19 sati, a dva sata kasnije DIP će objaviti prve nepotpune rezultate s manjih mjesta. Brojke će se osvježavati svakih 15 minuta i do ponoći bi trebalo biti obrađeno 70% birališta.