NOVO Prema novim rezultatima izlaznih anketa, HDZ dobiva jedan mandat više, 62, Restart koalicija 43, Domovinski pokret 14, MOST 9, Možemo! 8, Pametno/Fokus/Stranka s imenom i prezimenom 3, a izborni prag prelazi i HNS s 1 mandatom.

RANIJE U 19 sati objavljeni su rezultati izlaznih anketa, kojih je na 21575 ispitanika u 10 izbornih jedinica napravila agencija Ipsos.

HDZ prema njima osvaja čak 61 mandat, Restart koalicija 44, Domovinski pokret 16, MOST 8, Možemo! 8, a Pametno/Fokus/Stranka s imenom i prezimenom 3 mandata.

U IX. izbornoj jedinici, kojoj pripada Zadarska županija, HDZ osvaja 8 mandata, kao i 2016. godine, dok su po jedan mandat manje u odnosu na posljednje parlamentarne izbore dobili Restart (3) i MOST (1). Dva mandata u IX. izbornoj jedinici preuzeo je Miroslav Škoro i njegov Domovinski pokret, dok ostale liste nisu prešle izborni prag.

DIP će prve nepotpune rezultate s manjih biračkih mjesta objaviti u 21 sat. Brojke će se osvježavati svakih 15 minuta i do ponoći bi trebalo biti obrađeno 70% birališta.

Birališta su zatvorena u 19 sati, a na jednom od njih zabilježili smo red 10 minuta prije zatvaranja.