"Nismo zadovoljni s rezultatima, nadamo se da će se tijekom noći popraviti, iako nije baš dobro ni po podacima koje dobivamo s terena", prva je reakcija predsjednice Županijske organizacije SDP-a Renate Sabljar Dračevac, koja je bila druga na listi Restart koalicije za IX. izbornu jedinicu.

Priznala je da krivac za loš izborni rezultat postoji uz jedan "ali":

- Ja bih rekla da su građani zadovoljni s današnjom vlasti i kako HDZ upravlja državom. Čestitam relativnim pobjednicima koji su skupili sva jaja u istu košaru.

Upitana osjeća li osobno odgovornost za rezultat te razmišlja li o ostavci, Sabljar-Dračevac je odgovorila:

- Naravno da osjećam odgovornost, ali uskoro idu lokalni i unutarstranački izbori i kroz to će se sve isprofilirati. Ne mogu reći da sam najizglednija kandidatkinja za županicu, ali definitivno se moramo jako brzo koncentrirati na lokalne izbore, odgovarala je pitanje novinara.

Je li problem bio u listi koju je sastavila Županijska organizacija, te izostanku neprepoznatljivog lica zadarskog SDP-a Sabine Glasovac.

- I u IV. jedinici, gdje je ona, pretpostavka je da ćemo dobiti 3 mandata. Moram primijetiti da bi nam svaka anketa davala manje glasova kako smo stjecali više partnera. Mislim da je SDP bio nagrađen na europarlamentarnim izborima što je išao sam. No, tu smo gdje smo, idemo dalje, poručila je Sabljar-Dračevac koja se, zajedno s Radoslavom Gregov, biračima zahvalila na odazivu i čekanju u redovima zbog epidemioloških mjera.