ZADAR- Zadarski oporbeni vijećnici Akcije mladih Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač s obzirirom na to da su imali najveći okršaj s HDZ-om u predizbornoj kampanji, ispali su najveći gubitnici izbora među zadarskim kandidatima.

- To je naša realnost na parlamentarnim izborima. Već treći put mi smo na rubu. S kim god bili na listi, dobijamo 4 posto glasova. Ovaj put je i najmanje birača izašalo. Parlamentarni izbori su ipak nešto drugo nego li lokalni. Tu znamo kolika nam je podrška birača. Meni politika znači građansku dužnost, a ne osobni interes, komentirao je Pupić Bakrač. On je bio 14. na listi nezavisnog liste Stipe Petrine i najavljivao kako će ta lista biti najveće iznenađenje.

Na kraju su izbori prošli bez iznenađenja. - Birači su pokazali da Bernardić nije sposoban biti premijer. Ja osobno nisam nezadovoljan pobijedom HDZ-a. Bilo bi nepravedno da netko drugi kusa kašu koju su oni zamutili. Plenković će sastaviti Vladu s manjinama, ali da će biti restrikcija i to ponajviše prema uhljebima, u to ne sumnjam. Ono što sada dobro izgleda za njih, neće dobro završiti, kazao je dan poslije, Pupić Bakrač.