Proteklog vikenda ( 03. - 05. srpnja 2020. godine), policija je u tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 292 vozila i vozača, a poduzeli su 143 represivne mjere:

- alkotestirano je 167 vozača, od kojih je njih 18 bilo pod utjecajem alkohola,
- 31 vozač je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja,
- 6 vozača je nepropisno koristilo mobitel tijekom upravljanja vozilom,
- 8 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 2 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole,
- 1 vozač zbog vožnje jednosmjernom ulicom
- 2 vozača zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka (prolaska na crveno),
- 2 vozača zbog nepropisnog pretjecanja,
- 28 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključeno 18 vozača i 1 vozilo.

U tom se vremenu dogodilo 25 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe zadobile teške te 5 osoba lakše tjelesne ozlijede.

U nedjelju, 05. srpnja u 04.20 sati u Stankovcima, na ŽC 6068, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 38-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Nissan šibenskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,09 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Također, vozač je odbio testiranje na droge.

Vozač je smješten u službene prostrije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

U petak, 03. srpnja u 16.42 sati na autocesti A1, između čvora Benkovac i Pirovac policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač zaustavili 30-godišnjeg švicarskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom marke Ferrari brzinom od 230 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Istome je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.