Grad Zadar stavio je na prodaju trošnu stambenu zgradu, praktički drugi red do mora, za 1.7 milijuna kuna.

Radi se o trošnoj kući na adresi Požarišće 4, neto površine 110 kvadrata, u koju se smjestilo pet stančića, iseljenih prije nekoliko godina. U gradskoj upravi su prije par godina razmatrali mogućnost da se uz pomoć ITU novca iz europskih izvora ta kuća, izgrađena 1968. godine obnovi za neku javnu namjenu, ali su odustali.

Prema onome što je objasnio pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona, zbog brojnih upozorenja građana i susjeda na opasnost iz te kuće u centru Grada.

-  Dobivali smo usmene inicijative predstavnika stanara obližnjih zgrada, ali i putem e-maila da se na bilo koji način nešto poduzme kako bi se preveniralo daljnje propadanje ili urušavanje zgrade, kazao je pročelnik Korona na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika. Nije, međutim, rekao je li Grad dobio kakvo pismo namjere pa da ide u prodaju usred ljeta.

Za gradonačelnika Branka Dukića prodaja stare trošne zgrade dobra je inicijativa Grada jer će se zgrada tako urediti i rekonstruirati, a gradski proračun, koji je osiromašen zbog korone, tim će se novcem malo popuniti.

Zeleno svjetlo za objavu natječaja dat će idućeg tjedna gradski vijećnici. Procjenu vrijednosti nekretnine od ukupno 440 kvadrata za Grad Zadar napravio je sudski vještak Mario Kalmeta.