Danas (9. srpnja) od 18 do 20 sati održat će se online webinar na temu "Osnove aktivističkog organiziranja" koji će voditi Dora Sivko (Zelena akcija).

Djelovanje je preduvjet aktivizma. Načina djelovanja ima bezbroj, onih standardnih, kreativnih i onih potpuno novih. Kroz informativan i interaktivan webinar, zajedno ćemo proći osnove aktivističkog organiziranja, kako bi svaki sudionik i sudionica lakše sami ili u grupi pokrenuli vlastite inicijative za zaštitu okoliša i ljudskih prava.

Koja su naša temeljna građanska prava? Koji tip građanskog aktivizma i nenasilne akcije odabrati i zašto? Gdje je granica između zakonitog i nezakonitog djelovanja? Ideja je da po završetku budemo spremniji prepoznati ključne korake pri planiranju djelovanja, kao i potencijalne zamke na putu.

Webinar će se održati preko platforme ZOOM, a u događaju na Facebooku će naknadno biti objavljen link za pristup radionici. Ako se netko ne služi Facebookom, link za pristup webinaru može se zatražiti i preko e-maila [email protected]