Pauk služba, koja navodno radi po uputama prometnih redara, obožava Kaljsku ulicu.

Kako i neće kada tamo svakodnevno dolaze po svoj plijen, za razliku od prometnih redara koji se ne mogu vidjeti na ulicama. Jako je puno motoriziranih građana koji dolaze iz gradskih područje iznad Ulice Franje Tuđmana da bi obavili trgovinu ili posao u obližnjoj banci. Nemaju gdje parkirati osim na nogostupu koji je propisano širok, kao i sama ulica jer su građeni u vrijeme kada se poštivao urbanizam. I onda dođe pauk, a njegovi objektivni i profesionalni djelatnici izvade metar i mjere razmak, ne bi li bez centimetra viška uzeli 300 kuna za Obalu i lučice i 200 kuna koliko treba platiti Gradu.

Jutros je ovaj slučaj komentirala gospođa iz susjedne kuće, koja je kao prava čista i uredna bodulica mela nogostup uz kojeg je posadila cvijeće. Tako je to u ovim bodulskim ulicama o kojima komunalne službe skrbe tek kada treba uzeti novac.

- Nije to malo novaca. Meni je žao. Nekidan kada sam se vraćala iz Crkve, spasila sam jedan auto. Rekla sam im, čekajte, čovjek je otišao do banke, a ja sam ostala uz auto. I sva sreća da je on brzo došao i to baš iz banke. A ovi su već stavili lance. Tako su htjeli dizati auta s ulice ( početak Sestrunjske uiz Kaljsku ulicu), kod ulaza u moju kuću. Ja sam im rekla, nemojte, meni ne smetaju. Vjera su djela, podučila nas je plemenita i mudra gospođa.