Citirajući različite izjave nadležnih o rekonstrukciji Obale kralja Petra Krešimira IV, SDP-ov gradski vijećnik Jure Zubčić zatražio je od gradonačelnika Branka Dukića nedvosmislen odgovor na pitanje: Hoće li biti obalnog linijskog brodskog prometa na potezu od Morskih orgulja do Sveučilišta?

- Dobivanje 70 milijuna kuna za obnovu rive točka je na "i" ove prošle Vlade. Svi smo svjesni što je učinilo zadnje jugo i potencijalne opasnosti za građane. Kud ćeš ljepše nego da smo uspjeli naći modus za obnovu rive? Što se tiče samog prometa, ona će biti kao rezervna linija. Planira se uvesti brod na obnovljive izvore energije, na liniji Gaženica-Zadar (gat na rivi). Eventualno možemo produžiti Petrčane, računajte na to. To je intencija, ali vidjet ćemo. Obnovljivi izvori energije postaju pravilo i Europska unija će za to davati novce. Naša je intencija da pratimo trendove i ne vidim loše stvari u tome, odgovorio je Dukić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Za Zubčića i ostatak SDP-a pretvaranje šetnice u luku je skandalozno.

- Nitko nije protiv obnove rive, svi znamo da je ona potrebna, ali niste transparentni. Nitko ne zna koje je idejno rješenje projekta, najavljujete nekakav promet, a ne znamo kakav. Vjerujem da svi, bez obzira na stranačku pripadnost, ne žele takvu rivu, koja je jedinstvena u Dalmaciji upravo po tome što nema prometa i terasa kafića, istaknuo je Zubčič tražeći pisani odgovor o planovima za zadarsku rivu kao i preslik nedavno potpisanog ugovora.

Dukić pak tvrdi da u projektu nema ničeg tajnog, te ističe kako su rivu provukli kroz lučku infrastrukturu kako bi dobili EU sredstva.

- Da bi mogli obnoviti rivu europskim novcima, moramo navesti razlog zbog kojeg će riva biti dio luke i samim time bit će linija. Obvezni smo u tom dijelu. Ne vidim zašto se trsite. Uspjeli smo na pametan i lijep način dobiti sredstva, istaknuo je Dukić pozivajući resornog pročelnika Darka Kasapa da detaljnije pojasni projekt.

Naime, upravo je Grad pokrenuo projekt obnove kojeg je zajedno s građevinskom dozvolom predao Lučkoj upravi Zadar.

- Grad Zadar je izradio novelaciju projekta koji je davno napravljen. Obnavlja se 920 metara obalnog zida i gat se produžuje za 15 metara. Obnavlja se kameni dio na obuhvatu od Pozdrava suncu do Sveučilišta, škalj se neće dirati, i to podliježe arhitektonsko-urbanističkom natječaju koji je davno pokrenut, poručio je Kasap.