Gradonačelnik Branko Dukić prošlog je mjeseca donio odluku kako će s Cestama Zadarske županije potpisati ugovor na skoro milijun kuna, za hitne radove nakon pregovaračkog postupka.

S obzirom na to da su Ceste Zadarske županije koncesionar Grada Zadra za održavanje prometnica, pitali smo gradsku upravu da nam pojasni takvu odluku. Odgovor je stigao iz Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša. Iz njihovog odgovora doznajemo kako je ugovor o koncesiji istekao, te da je ovo privremeno stanje.

A kada će biti natječaj, nije rečeno u povratnoj informaciji koju prenosimo u cijelosti:

"Iz Odjela za komunalne djelatnost podnijeli su zahtjev Odsjeku za javnu nabavu sukladno Planu nabave za 2020.g. za provođenje postupka javne nabave četverogodišnjeg održavanje nerazvrstanih cesta procijenjene vrijednosti od 32 mil. kn plus PDV. Kako je trenutni ugovor s izvođačem okončan do izbora novog izvođača a maksimalno na tri mjeseca putem Odsjeka za javnu nabavu pregovaračkim postupkom sukladno Zakonu o javnoj nabavi Povjerenstvo za provedbu postupka predložilo je gradonačelniku potpisivanje ugovora u iznosu od 799.000,00 kuna (bez PDV-a) sve u cilju nužnog neophodnog održavanja nerazvrstanih cesta s Cestama zadarske županije. Nije riječ o dodatnim sredstvima već sredstvima planiranim još u prosincu prošle godine kroz Program održavanja komunalne infrastrukture - održavanje nerazvrstanih cesta.

Do odabira novog četverogodišnjeg izvođača osigurat će se samo nužni radovi ophodnje, obnove horizontalne i vertikalne signalizacije kao i sanacija udarnih rupa i drugog s ciljem osiguranja sigurnosti svih sudionika u prometu. Planirani iznos je okvirni s obzirom na to da je riječ o poslovima održavanja. Drugim riječima, ne znači da će sva sredstva biti utrošena, napisao je pročelnik Robertino Dujela.

Nije novac valjda razlog da se tek sad, u vrijeme najveće prometne gužve, obnavlja signalizacija.