Na vidjelo je izašao dopis ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslava Capaka kojim je bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku omogućen dolazak na konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora unatoč tome što mu je određena mjera samoizolacije.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika smatra da je time u pitanje dovedena jednakopravnost zdravstvene zaštite za sve građane.

- Možda je na takav nalaz utjecala činjenica da je gospodin Dario Hrebak zastupnik iznimno potreban u Hrvatskom saboru ovih dana radi sudjelovanja u glasovanju o pružanju podrške novoj Vladi RH? Nažalost, jedini zaključak koji se može donijeti u ovom slučaju je da pravila nisu ista za sve i da se iznimno mogu mijenjati ovisno o položaju i moći, poručuju iz HUBOL-a. Naime, zbog tanke većine bez Hrebakovog glasa ne bi bila potvrđena Vlada.

Slučaj je na svom Twitteru komentirao i zadarski SDP-ovac Jure Zubčić:

- Dragi Kruno odlučuje tko će i kad će biti zarazan. Od početka govorim da je stožer prije svega političko tijelo, a bilo koji oblik kredibiliteta su izgubili već odavno. Samo pročitajte ovaj tekst koji svima pljuje u lice. Bez maske.