Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić organizirao je prijem za najuspješnije učenike osnovne škole, te najuspješnije benkovačke atletičarke.

Gradonačelnik je čestitao na iznimnom školskom uspjehu učenicama osnovne škole, koje su svih osam razreda osnovne škole završile s uspjehom 5,0. Naglasio je kako njihov uspjeh, koji je plod velikog truda i rada, treba biti poticaj kako njima samima, tako i poruka drugim učenicima da se trud svakako isplati. 

Za iznimne školske uspjehe nagrađene su tablet računalima najuspješnije učenice osnovne škole Lana Klarica, Nika Mikulić i Naomi Šestan. 

Na prijemu kod gradonačelnika uz učenike bili su nazočni razrednici najuspješnijih učenica Osnovne škole Benkovac, u čije ime se obratio nazočnima profesor Dragan Matić, koji je zahvalio gradonačelniku Tomislavu Buliću i Gradu Benkovcu na prijemu i prigodnim nagradama najuspješnijim učenicama.

Istom prigodom gradonačelnik je primio i najuspješnije benkovačke atletičarke Mateu Čerina, višestruku državnu prvakinju i rekorderku u mlađe juniorskoj i juniorskoj konkurenciji, te osvajačice državnog rekorda u štafeti 4x60m, te drugih odličja za mlađe kadetkinje Saru Stjepić, Valentinu Šimunac, Martu Marinović i Niku Gašpar, kao i Barbaru Pešut osvajačicu medalje na državnom prvenstvu, kao i njihove trenere Ivicu Nekića i Daria Ivkovića. 

- Naše mlade atletičarke svojim sportskim uspjesima u prvom redu promoviraju hrvatski atletski sport, ali na najbolji način promoviraju naš Grad Benkovac diljem Hrvatske i Europe, naglasio je Bulić.

U ime nagrađenih atletičarki Atletskog kluba Benkovac, te u ime ravnatelja Osnovne škole Benkovac Tonćija Kumana, koji se ispričao zbog nedolaska, nazočnima se obratio učitelj i trener Ivica Nekić. 

Zahvalio je u ime svih nagrađenih učenica i atletičarki Gradu Benkovcu na dugogodišnjoj potpori najuspješnijim učenicima osnovne škole, a posebno na potpori mladim atletičarima koji na toj potpori na najbolji način zahvaljuju svojim rezultatima i promidžbom Grada Benkovca u sportskom svijetu.