NOVO Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 5. kolovoza, u službi dežurstva, ispitalo 49-godišnjaka sa šireg zadarskog područja zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

- Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnji osumnjičenik 4. kolovoza 2020. oko 21,50 sati u jednom mjestu pored Zadra, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi preprodajom droge na ilegalnom narko tržištu, u apartmanu kojeg je koristio držao jednu PVC vrećicu u kojoj je bilo 415 grama droge kokain, kao i 5.860,00 eura, 10.950,00 kuna te 100 američkih dolara, a koji potječu od preprodaje droge kokain. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćili su iz DORH-a.

RANIJE Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom sa šireg zadarskog područja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenoga, policiji poznatog od ranije, oduzeto je 415 grama kokaina i novac u domaćoj i stranoj valuti, oko deset tisuća kuna i šest tisuća eura. Policija ga sumnjiči da je drogu, čija je vrijednost procijenjena na 250 tisuća kuna, posjedovao u namjeri daljnje prodaje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 49-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.